• Değerli Ziyaretçi, Meizu Türkiye forumunu yeni adresinde ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz. Forumdaki değişiklikler hakkında bilgi sahibi olabilmek için lütfen tıklayınız:

    Yeni forum düzenlemeleri hakkında

Ana Konu Meizu'nun Türkiye'den çekilmesi, Teknik ve Yazılımsal Destek, Yedek Parça İhtiyaçları

isikmuhamm

HSR Servis Türkiye
Yönetici
#1
Merhabalar arkadaşlar,

Biliyorsunuz Meizu globalden ve dolayısıyla Türkiye'den de çekilmiş oldu,

Genpa garantili cihazların distribütörü Genpa'nın kendisi olduğu için cihazı satın alma tarihinden itibaren 5 yıl boyunca pahalı da ucuz da olsa size parça temini yapacaklardır. Yasalara göre bu zorunlu bir durum. Aşağıda anlatacağım durum Genpa için de geçerli tabi ancak Genpa nispeten büyük bir firma olduğu için kepenk kapatma seçeneğini kullanamıyor.

KVK garantili cihazların distribütörü Biztech Teknoloji ise Meizu'nun geri dönüş oranlarının çok yüksek olması ve şirketin Çin'den parça veya para iadesi desteği alamamasından dolayı KVK anlaşmasını bitirdi ve iflas etti. THH de işinizi çözmez çünkü para iadesi de alamayacaksınız ne yazık ki, firma iflas bayrağını çekti. Bu, Türkiye'de Meizu'nun politikalarından dolayı iflas eden ikinci şirket, daha önce de digitalmarket vardı hatırlarsınız, onlar da benzer sebeplerden dolayı iflas etmişti, yapacak bir şey yok.

Hangi cihaza hangi garanti servisinin baktığını forumda paylaşmıştık, kesin bilgi için cihazınızın kutusundaki garanti belgesini kontrol edebilirsiniz.

  • Bundan sonra ihtiyacınız olacak yazılımsal desteği HSR Servis'ten alabilirsiniz.
  • Yedek parça ihtiyaçlarınızda çoğu cihazın çıkma orijinal yedek parçaları Ceporjin.com üzerinden satışa sunulacak, bana da özelden ulaşabilirsiniz.
  • Hesap kilitlenme gibi durumlar için yine HSR Servis'ten yani benden destek alabilirsiniz.
  • Tamir maliyeti yüksek gelen, tamirden vazgeçtiğiniz, soğuduğunuz cihazları bana satarak değerlendirebilir ve diğer parça arayanlara dolaylı yoldan fayda verebilirsiniz.

Anlayacağınız üzere bundan sonra Türkiye'de Meizu kullanıcıları başbaşa kaldı.

Forumumuz normalde resmi ve reklamsız bir forumdu ancak bilginiz üzere firma iflas bayrağını çektiği için forumun kapanmaması için ben kendi üzerime devraldım ancak forum maalesef az olmayan bir gider kalemi oluşturuyor, dolayısıyla forumu reklamlandırmaya karar verdim. Masraflarını çıkarabilmesi için foruma ufak tefek reklam döşemek durumunda kalıyorum.

Bazı notlar:


16TH 16X 16XS 16S PRO7 PRO7PLUS EKRAN SORANLAR: piyasada cihaz çok az olduğu için toptancılar ekran getirmiyorlar. Ekranlar aliexpress'te bile bulunmuyor ve 100 150 dolar civarında fiyatlardan bahsediliyor. O yüzden ekranlarınıza sahip çıkın, çatlak olanlar mümkün mertebe dışında kırılmaz cam takıp o şekilde gittiği yere kadar kullansın veya ekran komple gittiğinde fiyat öleceği için ekran gitmeden satın derim.

ÜSTTEKİ CİHAZLAR DIŞINDAKİ CİHAZLARIN DA ORİJİNAL EKRANLARINI BULMAK NEREDEYSE MÜMKÜN DEĞİL. piyasadan güç bela bir ekran temin etsen de yansanayi olacağından şüphen olmasın, ufak tefek noktalar parlamalar veya kalitesiz görüntüye razı olman lazım çünkü her ekran böyle olacak ve diğer markaların orijinalinin satıldığı fiyattan daha yükseğe yansanayi ekran almak zorunda kalacaksınız bu da aklınızda bulunsun

MEİZU HESAPLARINIZDAN ÇIKIŞ YAPIN: artık bir faydası yok ve birkaç kere şifreyi yanlış girdiğinde veya kafasına göre cihazı kitliyor şuan açma ücreti 25-30 dolar civarında değişiyor paranıza yazık günah

YANSANAYİ PİLE PARA VERMEYİN: orijinal çıkma pil alın, en süper yansanayi pil bile en bitik orjinal pilden daha kötüdür. Ancak markalı ve sertifikalı bir pil alırsan o belki istisna tutulabilir, bu markalı sertifikalı pilleri aliexpress'ten sipariş edin. Gereksiz kargo ve gümrük vergisi ödememek için birkaç kişi birleşip tek pakette sipariş edebilirsiniz.
 
Üst