• Değerli Ziyaretçi, Meizu Türkiye forumunu yeni adresinde ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz. Forumdaki değişiklikler hakkında bilgi sahibi olabilmek için lütfen tıklayınız:

    Yeni forum düzenlemeleri hakkında

Meizu Pro 7 Plus Derin İnceleme (Cihazı Masaya Yatırıyoruz)

DRTOLGA

Teknoloji Profesyoneli
Yönetici
#1
1 senelik incelemem :)
Cihazın resmi sayfası ve ürün bilgisi:

https://www.meizu.com/tr/pro7/summary/

Arkadaşlar Seyredenler Öne Çıkara Bir kez olsun basarsa Bu Farklı Tasarıma sahip Cihaz daha fazla kişi tarafından görülecektir. Türk editörler sağolsun Bu cihaza hiç vurgu yapan olmadı.








Selamun Aleyküm Arkadaşlar, Bu videomda Ne zamandır beklediğim Meizu Pro 7 Plusı İnceledim. Daha 6 günlük ameliyat olduğum için ve burnum tamamen tıkalı ve sancılarım olduğu için umarım hatalarımı kabul görürsünüz.

Cihazların temini için yardımını esirgemeyen Engin abime tekrardan çok teşekkür ederim.

İnceleme videom:
Meizu Pro 7 Plus İnceleme(Cihazın Türkiye İncelemesi İlk Tarafımca Yapılmıştır.) Çift Hat, Çift Ekran, Çift Kamera!!!

Arkadaşlar 2 incelemede aynı güne ait bunun renderı biraz geç yapıldı. Ayrıca malesef youtube telif attığı için müziği kesmek durumunda kaldık yoksa videodan kendi kesip ses dosyasıyla görüntüyü kaydırıyor.

Cihazın ilk açılışı ve ilk incelemesi en aşağıda 6 ay sonraki yorumlarımı içeren incelemem mevcut 2 sinide seyredin:


Cihazın Resmi Sitesi Buradan renklerini ve tasarımını daha ayrıntıyla inceleyebilirsiniz

https://www.meizu.com/tr/pro7/summary/

Ses konusuna gelince orada silindiği için burada kısaca anlatırsam.

Tek kelimeyle mükemmel. Kalitesi netliği yoğunluğu süper. GSMarena ses konusunda Ürünü en üstte taşımış. Ve Tüm inceleme(Tasarım,Kalite,Pil ömrü,Hız,Stabilite,Ekran,ses) kapsamıyla da harika olduğunu tek eksiğinin arttırılabilir hafıza ve su geçirmezlik olduğunu eğer bunlarda olsa eleştirecek bir yer bulamadıklarını söylemiş Bana sorar iseniz Ben Bu cihaza 10/10 veriyorum. Fiyatı IPhone 8le aynı da olsaydı IPhone8 yerine yine bu cihazı tercih ederdim.(https://www.gsmarena.com/meizu_pro_7_plus-review-1654.php)
Kullanımdan bahsetmek gerekirse:
-Cihaz benim gibi gerektiğinde interneti kullanacaklar için 2 günü veya 1.5 günü tamamlayacaktır.
-6-6.30 saat ekran süresi normal
-Ancak oyun oynar. ekranı son seviye yapar gps mobil veri wifi otomatik sensörlerin hepsini açarsanız 4-4.30 saat ekran süresini geçmeyeceğini düşünüyorum.
-Cihaz Çok hızlı doluyor ne zaman taktınız ne zaman %80 oldu anlayamıyorsunuz.
-Kesinlikle çok hızlı donma kasma vs yok
-Parmak izi okuyucusu şuana kadar kullandığım en hızlı cihaz olabilir.
-Arka taraftaki ekranı çok sempatik ve insanlarda merak uyandırıyor. Whatsapp ve sms alınca logosuyla beraber bildirim geliyor. Cihazı ilk test edişim olduğu için ilk başta afalladım ancak ekrana 2 tık tık yaparak kolayca uyandırabiliyorsunuz benim acemiliğime denk geldi :) yoksa o da gayet hızlı ve siz telefonu döndürüp arkaya baktığınızda koyduğunuz hareketli görüntü direk çalışmaya başlıyor. (İsterseniz kapatabiliyorsunuz.)
-Arka ekran üzerinden 3 farklı modda arka kamerayla yüksek çözünürlüklü Selfie ler çekebiliyorsunuz. Cihaz bunun içinde 3 den geriye sararak çekim yapıyor bu sayede pozunuzu daha rahat verip daha rahat çekebiliyorsunuz.
-Uzakdoğu markalarında olduğu gibi kutudan kulaklık çıkmıyor bunun sebebi ise maliyeti düşürmek ve çoğu kullanıcı kendi kulaklığını tercih ettiği için insanlarıda bu maliyetten uzak tutmak.
-Video da bahsetmeyi unuttuğum önemli bir meseleyse cihazda "Music Only" "Yalnızca Müzik" denilen özelleştirilmiş bir arayüz bulunuyor. Bu modda müzikleriniz harika bir şekilde kontrol edebildiğiniz mp3 çalara dönüşüyor. Ön ekran ve tüm özellikler kapanıyor. Yalnızca arka ekran açık kalıyor ve Müzik Saat Pil durumunu görebiliyorsunuz yani müzik dinlerken cihazın pili minimum seviyede gitmiş oluyor.
-Çift Kamerası 12+12MP lik Sony Exmor RS IMX386 sensöre sahip ve 5 parçalı lensten oluşuyor. Video konusunda OIS e sahip olmaması üzücü ancak FHD dahil çözünürlüğe kadar olan videolarda EIS e sahip yani çokta fark hissetmiyorsunuz. Kullanılan Sensör Pahalı birçok cihazın sensörüyle aynı veya yarışır seviyede

Tavsiye Konusunda İse(Pro 7 Ve Pro 7 Plus)

1. KESINLIKLE GLOBAL ROM(YAZILIM) Yüklü sürümü alın.
2. Arkadaşlar Asla P25 işlemcili sürümünü almayın. (Fiyatına ve rakip ürünlerin fiyatına göre düşünülebilir özellik olarak güzel bir cihaz ancak işlemci performansı acısından X30 un çok gerisinde, Rakipleri SD625-63x ve 660 lı telefonlar ve Iphone SE ve Iphone 6 64GB denilebilir.)
3. Band20 dediğimiz varoş bölgelerde ki 4g band frekansı pro 7 de aktif plusta(Açıkcası Ankara Merkezde yaşamama rağmen çoğunlukla H+ olduğu için plus versiyonu pratik hayatta bir eksik oluşturmuyor.)
4. Portatif bir cihaz istiyorsanız Pro 7 Büyük ekran seviyorsanız Plus alın.
5. Çift Hattı Rahatlıkla kullanabiliyorsunuz hiçbir sorun teşkil etmiyor.

En sona Long Exposure yani "Uzun Pozlama" ile alakalı Örnek resimler ekliyorum. Bu fotoğraflar farklı markaların farklı cihazlarıyla çekilmiştir ve yalnızca örnek teşkil eder.





Meizu Türkiye sayfasında paylaştığım yazım. HER TELEFON ALACAĞIN OKUMASI GEREKTİĞİNE İNANIYORUM.

Merhaba arkadaşlar, Son zamanda canımı çokca sıkan cahilce yazılan ve bilgisizliğini sonuna kadar savunan arkadaşlar yüzüne yazacağım.(Bu konu Performans ve stabilite konusudur. Özelleştirilebilirlik kıstas alınmamıştır. Çünkü son kullanıcıların çoğu bununla uğraşmaz veya çabuk sıkılır ve bırakır.)

UZUNCA BİR YAZI, ARADA İNCELEME VIDEOLARI VAR

KIRIN 970 mi, HELIO X30 mu SNAPDRAGON 835 li mi telefon alalım? MEIZU PRO7(X30) 4GB RAM vs XIAOMI MI6 6GB RAM

Cevap: Hangisinin tipini tasarımını beğeniyorsanız onu alın. Çünkü işlemciler açısından pek bir fark yok.

Örnek inceleme videomuz(Video yu seyretmeden aşağıya inmeyin):


MEIZU PRO 7(X30,4GB RAM) vs XIAOMI MI6(SD835, 6GB RAM)

Diyeceksiniz ki neden bu 2 cihaz çünkü Ekran boyutları ve çözünürlükleri aynı olduğu için SoC un CPU/GPU birleşeninden isteyecekleri yük birbirine yakın olacak. Birçok youtuber ucuz olduğu için Helio P25 li versiyonuyla SD835 li cihazı kıyaslıyor ki buna inceleme demek mantıksız şahinle formula1 aracını kıyaslamak gibi bazısının ki cehalet bazısının ki uyanıklık bazısının ki ise XIAOMI FANLARI na yaranmak.

MEDIATEK HELIO X30 dan bahsetmek gerekirse,

İşlemci gücü ve saf çekirdek gücü açısından bakarsak SD835 den bir farkı yok hatta bazı noktalarda çok daha iyi ısınma durumu çok daha az.

Diğer taraftan ekran kartı yani gpu ya bakarsak 1-2 sene öncesinin PowerVR GT7400 Plus gpusunu kullanıyor. Bu noktada rekabetçiliğini kaybediyor. Bu yüzden snapdragon 821 ile sd835 arası bir yere oturuyor diyebiliriz.

Ilk prototip cihazlarda X30 160bin antutu skoru alıyordu. Normalde prototip cihaz stabil cihazdan daha düşük skor alır.
Ürünler piyasaya çıktıktan sonra antutuda 150binleri gördük. Daha sonraki antutu güncellemeleriyle 140binlere düştü en son 124binlere falan düştü ki bu tamamiyle Antutu nun sponsorlarına destek amaçlı diğer firmalara oyunu, Cihazı MI6(SD835) seviyesinden GÖRÜNÜRDE Mi Note 3(SD660) seviyesine çektiler.

MEDIATEK ISINIYOR derseniz.

X30 10nm transistor boyutuyla, Armın 2017 de piyasaya sunduğu tüm güncel mimarileri içeren(ARM Cortex-A73 up to 2.6GHz, quad-core ARM Cortex-A53 up to 2.2GHz and quad-core ARM Cortex-A35 up to 1.9GHz.) 10 çekirdekli bir işlemci mimarisine sahip. A53 ve A35 eski diyenler olacaktır. Bu modüller 2017 de yenilenmiş baştan tasarlanmış modellerdir.
Tamamiyle çıktığı dönem için en son teknoloji bir ürün.
ve cihaz rakiplerine göre ısınmıyor veya çok az ısınıyor.(Ben Fırçalı Perdahlanmış modeli kullanıyorum. Az çok ısıya etkisi olabilir. Parlak modeller çok daha elit duruyor. Plus günlük aktif kullanımda 28-32 derece oyunda ise 35-38 derece arasında seyrediyor.)

Mediatek X30 ile SD820(GALAXY S7) ısı kıyaslaması


gördüğünüz gibi 5-10 derece arası daha düşük sıcaklıklarda çalışıyor.

YALNIZCA İŞLEMCİ NOKTASINDA GPU KIYASI YOK MALESEF 2 işlemcinin birbirine ne kadar denk olduğunu görürsünüz. GPU aradaki farkı oluşturan esas unsur.
https://versus.com/tr/mediatek-helio-x30-vs-qualcomm-snapdragon-835

İşlemciden daha fazla bahsetmeyeceğim(KIRIN 970 de oldukça güzel ve stabil bir işlemci umarım hala snapdragon mu kirin mi yoktur diye düşünüyorum).

Cihazlara gelecek olursak,

MEIZU PRO7(X30) 4GB RAM vs XIAOMI MI6 6GB RAM

MEIZU yu elinize aldığınızda malzeme kalitesinin bir kaç gömlek üst olduğunu anlayacaksınız ki traşlanmış ve eloksan kaplamalı kasanın pro 7 de de olmasını isterdim. Çok daha premium duruyor(Abisi Plusta var.)

Arkada bulunan ekranıyla çok farklı ve hoş bir tasarıma sahip
Arka ekranda yapabildikleriniz(Şuanki yazılımında mevcut olanlar güncellemeyle farklılaşabilir.):
-Tüm programların bildirimlerini almak
-sevdiğiniz fotoğrafları ve beğendiğiniz gifleri eklemek
-vCard oluşturmak
-kendi içerisindeki ve tema mağazasında bulunan birçok arayüzü video yu vs eklemek
-Widgetler Bu konuyu biraz açıyorum.
Hava durumu saat sıcaklık ve konumu bir arada görebildiğiniz widget
Görselliğiyle öne çıkan hava durumu widgeti konumuz değiştikçe konuma göre oda değişiyor ve hangi bölgedeyseniz gösteriyor. Ankara, Kızılay, veya Tandoğan mahallesi gibi
Pedometre(Adımsayar) XIAOMI AMAZFIT PACE kullanıyorum ve TELEFONUN KI AMAZFITTEN DAHA IYI
Müzik çalar özelliği (Müzik çaları gayet bir mp4 playet seviyesinde güzel düşünülmüş istediğiniz parçayı seçebiliyorsunuz.)
Burada anlatmam gereken bir nokta daha var ki cihazda Yalnızca Müzik denilen bir özellik bulunuyor. İsterseniz cihazınızı yalnızca müzik moduna alıp gayet kaliteli bir müzik playera sahip oluyorsunuz bu modda cihaz direk olarak tüm işlevlerini kapatıp arka ekrandaki müzik çalara dönüşüyor.
-Cihazımız da Akıllı OPA (Smart PA) ve Dijital ses çipi (DAC) mevcut
-Ses çıkışı gayet iyi PLUS ta ise muazzam gsmarena phonearena ve androidauthority gibi sitelerde PLUS a EN YÜKSEK puan verilmiş.
XIAOMI de bunların hiçbirisi yok en başta malzeme kalitesi denk değil. TEK Denilecek SD835 olacaktır ki videoda ki akıbetini görüyorsunuz. Kamera noktasında ise ÇİNLİ ÜRETİCİLERDEN HUAWEI harici hiçbir markayı başarılı bulmuyorum. Bu firmalar arasında fark yok denecek kadar az
EKRAN DOYGUNLUĞU ve RENK ÜRETİMİ AÇISINDANDA MEIZU XIAOMI den çok daha başarılı

Flyme çok stabil bir arayüz ve MIUI cileri MIUI 10 da gelen özellikleri FLYME 4.0 dan beri mevcut

MEIZU AMİRAL GEMİSİNDE 2 senenin sonunda snapdragon kullanmaya devam ederse, eminim avam takımı da iki firma arasında ki farkı anlayacaktır.

VIDEO da tarayıcı başarısı oyun başarısı performansı önbellek performansı güzelce incelenmiş. Zaten 4gb ramli PRO7 6gb ramli MI6 dan daha yüksek performanslı RAM ve NAND a sahip

Bu 2 ürüne MEIZU PRO 7 PLUS rakip olur mu derseniz 5.7 inch 2K ekranı ile bu 2 ürünün performansını beklemeyi düşünmeyin.

En son MEIZU PRO7 vs SAMSUNG GALAXY S8 kıyaslaması

Ki 18:9 2K+ ekrana sahip bir ürünle kıyaslanmasını doğru bulmuyorum. Doğru da değil zaten. Sadece marka fanları az çok bir şeyler anlasın istedim.


SON OLARAK: HELIO P SERISI İŞLEMCİLERİ ASLA ÖNERMİYORUM.(2200TL fiyatı göz önüne alarak konuşuyorum.) Cihaz çıkmadan Önce P25 i yerin dibine sokmuştum çıktıktan sonra da farketmedi. Böyle bir cihazı P25 ile çıkarmak prestij kaybından başka bir şey değildir.(Fiyatına ve rakip ürünlerin fiyatına göre düşünülebilir özellik olarak güzel bir cihaz ancak işlemci performansı acısından X30 un çok gerisinde, Rakipleri SD625-63x ve 660 lı telefonlar ve Iphone SE ve Iphone 6 64GB denilebilir.Fiyat kıyaslayıp alabilirsiniz. Benim için malzeme kalitesi çok önemli ancak hız ve performans öncelikli gelir. Sizin için ses ve dış tasarım malzeme kalitesi ve özellik önemliyse aradaki teraziyi tutturarak tercih edilebilir.)

PRO7 X30 veya PRO7 PLUS alın.

KAMERA KONUSUNDA EKLEME

Dxomark puanının kesinlikle doğru olduğunu düşündüğünden ezbere konuşuyor. IP 7 plus tan çok daha iyi çekiyor ön arka farketmeksizin ancak Apple a 88 vermişler bizimkine 70 :D MI6 dan da IP7 dende iyi

Bakın burada S7 MI6 Ve PRO7 Plus karşılaştırması var şahıs Profesyonel Fotoğrafçı


Videodaki renk canlılığı ve fotoğraftaki detay bakımından bu 2 cihazıda dövüyor. Pro7Plus

Iphone 7 Plus vs Meizu Pro 7 Plus

https://www.youtube.com/watch?v=OCYczmST0Yw

burada da bariz Ip7 Plusı dövüyor ki Plusın ön kamerasıda çoğu bilindik cihazı ezer geçer.

Cihazda OIS olmaması MI6 ya göre bir eksiklik ancak, EIS açıkken işinizi çok rahat hallediyorsunuz ve çok daha canlı renklere sahip

dediğim gibi Pro7 nin kötülüğü ise Neredeyse tüm incelemelerde P25 li versiyonuyla incelenmesi ve bunun belirtilmemesi

Cihazla aktif kullandığım aksesuarlar:

XIAOMI AMAZFIT PACE AKILLI SAAT(Telefonun adımsayarı bu cihazınkinden iyi :D )
MEIZU FLOW HIFI KULAKLIK(Ses konusunda XIAOMI yine rakip olamaz tek rekabeti fiyat olur. Ki aynı fiyatta MEIZU tercih sebebidir.)
MEIZU EP52 Bluetooth Sports kulaklık
Xiaomi Mi Desk Lamp

Bu yazıyı yazdığım laptop ise XIAOMI MI NOTEBOOK PRO 15.6 cihaz harika cihaz ancak kıstas yapmak gerekirse laptopun şarj aletinin(65W) kablosundan Pro 7 Plus ın Şarj kablosu(12V,2A 24W) daha kaliteli Daha kalın ve korunaklı malzeme kalitesinde Meizu nun kesinlikle rakibi değil Xiaomi

Arkadaşlar Ekstra Çok Gizli bilgi(DRTOLGA dan Flyme foruma aylar önce yazdım. Her hakkı saklıdır. 3 gün sonra ben senden daha iyi biliyorumcular türeyeceği için her şeyi istesem de anlatamıyorum malesef):

Tüm Meizu cihazlarda ses beslemesini arttırma(Özellikle kulaklık için geçerli) PRO 7 ve PLUS sahiplerine kesinlikle tavsiye ediyorum.
1. *#*#3646633#*#* yazın EngineerMode u açın.
2. Hardware Testing(Donanım) bölümüne gelin.
3. Audio ya tıklayın.
4. Volume e tıklayın.
5. Audio Playback e tıklayın.
6. Heaset PGA veya Headset PGA yazan değeri 160 yapıp set diyin. Bunu 3/4 pole ve oraya tıklayınca çıkan Headset+Speaker ı seçip orada da 160 yapıp set diyin. Normalde tekini seçmeniz yeterli ancak olmamasına karşılık ikisini de yapınız. Çalma sesi az gelirse üstten sistem yerine Ringi seçip 160 set yapın. Normalde systemi seçince ve Headset+Speaker ı seçince çoğu direk 160 oluyor. Cihazın kulaklık beslemesi ciddi anlamda artacak. Kulaklığınızın son sesine dayanamayacaksınız. HiFi sınıfı High-End kulaklıklarla denenmiştir. DAP la kıyaslanmıştır. DAP tan daha yüksek besleme veriyor.

PRO7 P25/X30, PRO7 PLUS, M5NOTE da denenmiştir.

Arka Ekran hakkında ipuçları

1.9inch

240x536 çözünürlüğünde arka ekranımıza galeriden girince gif, jpeg, apng, png, ve çektiğimiz fotoğrafları kolayca ekleyebiliyoruz.

eklerken belirli bir çerçeve boyutunda keserek ekleyebiliyoruz. 236x532 ve katları şeklinde eklerseniz görüntüden hiç kaybetmemiş olursunuz.

ARKADAŞLAR TÜRKİYE PAZARINA GİREN CİHAZLAR NAVİGASYON TUŞLARI AÇIK GELMEKTEDİR. UZAKDOĞUDA BÖYLE BİR DURUM YOKTUR. Meizu mBack siz düşünülemez. mBack kullandıktan sonra bağımlı oluyorsunuz.Erişilebilirlik Menüsünden Navigasyonu kapatın. Gerçek bir kullanıcı deneyimi görün.

Bir daha olsam bu cihazı alırmıydın? 6 Ay sonra tekrar inceleme

Arkadaşlar Merhaba Karar anı ve uzun dönem kullanıcı videomuzda birlikteyiz. Öncelikle bu videoyu hazırlarken sohbet havasında ve yazılı bir metin olmadan ezberden anlattım. Bu sebeple atlamak istemediğim noktalar var mı diye düşündüm ara ara ? Umarım beğenirsiniz. Bu videoyu MUHAKKAK seyredin.

https://www.youtube.com/watch?v=GwOxdpPtF3I

Meizu Pro 7 ailesi 3 modelle karşımıza çıkıyor.

Pro 7 Standart Sürüm P25 4GB RAM 64GB NAND eMMC5.1
Pro 7 Yüksek Sürüm X30 4GB 128GB(YALNIZCA ÇİNDE SATIŞA ÇIKAN MODEL)
Pro 7 Plus X30 6GB 64GB ve 6GB 128GB

Video da bahsetmeyi unuttuklarım cihazın ekran kapalıykende el haraketleriyle yönetilebilmesi gibi özellikleri mevcut ve mBack tuşundaki tek tık, çift tık, çift basma, tek basma, ve tek uzun basmaya verilen özellikler değiştirilebiliyor. Söylemeyi unuttuklarımdan Tek uzun basarak Sesli arama veya telefonu ekranını kapatma yapabiliyorsunuz. mBack ile her şey tek tuşta toplanmış.

Söylemeyi unuttuğum diğer meseleler

Mi6 gibi ekran yanma sarı ekran sorunu yok jdi mış yok sharp mış, LG imiş gibi kronik sorunları yok. Hatta sorunu yok.
Mi6 gibi kasa soyulma sorunu da yok.
Mi6 UFS 2.0 Mi Note 3 EMMC 5.1 Pro 7 Plus UFS 2.1

Gerçekten harika selfieler çekiyorsunuz.
3500mAh pil ile geliyor.
Cihazda performans ve denge modu bulunuyor denge modunda günlük kullanımda bir eksiklik yok yalnızca Antutu testine sokarken performans moduna alınca farkı kağıt üzerinde görüyorsunuz.
2.6GB lık bir videoyu 78 saniyede cihaza yükledim.
Kamerası IPhone 7 PLUS tan iyi çekiyor. Ön kamerası birçok cihazdan iyi çekiyor.

Ekran gövde oranı ise 72.9% , Xiaomi Mi6 71.4%, OnePlus 5 ise 73%

Birde arka ekranda şu menü derken Yalnızca o widgeti kastediyorum arkadaşlar diğerleri tamamiyle Türkçe

Ve Arka Ekranda 3 farklı fotoğraf modu bulunuyor. Arka ekranı aşağı veya yukarı kaydırdığınızda arka kamera ile selfie çekebiliyorsunuz.

Arka ekran AMOLED ekran ve görüntüsü canlılığı gayet iyi

Bahsetmem gereken bir diğer konu ise açtığım parçayı normal bir Pc de açamazsınız. Açsanızda çoğu cihaz 16bit veya 32bit in düşük khzlerinde ses verir. 1.4gb boyutunda dsd256 bir müzik. Cihazda Flac, Alac çok güzel bir şekilde dinleyebilirsiniz ve “Music Only” “Yalnızca Müzik” modu ile uzun saatler boyunca müzik dinleyebilirsiniz. Hatta yıllar sonra başka bir telefona geçtiğinizde bu cihaz yanınızda uzun saatler boyunca müzik dinleyebildiğiniz harika bir müzik çalar olarak yanınızda durabilir. Ses neden gelmiyor diyen olabilir. Telif hakkından dolayı tüm sesler(Anlatım ve konuşmalar dahil) kesildiği için sesler kesilmesin diye kulaklık taktım ondan çıktığı kadar duyuyorsunuz.

Şimdi Bu cihazı her özelliğiyle üstün olmasına rağmen 2000 tllik cihazlarla kıyaslayıp, Distrübütör ve Genpa garantili 2800tl çok demek vicdana sığmaz cihaz parasını hakediyor.128GBlık fiyat çok iyi konumlanmış. Gönül isterdi ki 6GB/64GB lık model 2400 bandında o da piyasaya girseydi. (ayrıca yanında Ep52 gibi harika bir kulaklık verilmesi harika bir bonus olmuş). S8 den birçok yönden üstün tek eksiği gece çekimi olacaktır. Daha uzun süre kasmadan Flyme ile akıcı bir şekilde uzun dönem kullanacağınız bir cihaz.

2. Olarakta Bazı arkadaşlar P25 li Pro7 ile Plusı aynı cihaz muamelesine sokuyor. Aynı olarak düşünmek tamamiyle yanlış.

Öncelikle Arkadaşlar,

Helio P25 Orta fiyat seviyesindeki cihazlar için tasarlanmış SD625 e yakın(625 daha iyi) bir işlemci

İşlemci diye adlandırdığımız ünite aslında birçok parçadan oluşuyor ve buna SoC(çip üzerinde sistem diyoruz.)

Kameranın görüntü işlem süreci hem kamera sensöründen hemde cihazın işlemcisinde işlenerek oluşturulur. Yani Pro7 P25 ile Plus a yakın resimler çekebilirsiniz ancak plus gibi olmaz.
P25 li modelde eMMC 5.1 nand varken X30 da UFS2.1 var.
P25 de mCharge 3.0 varken X30 da mCharge 4.0 var.
Ekran FHD pil 3000mAh(Ki 5.2inchlik bir cihaz için harika) ppi değeri parlaklığı kontrastı daha düşük
X30 %100 den daha yüksek bir oranda daha performanslı, bir işlemci P25 den yani arada ki 1000tllik farka değecek bir cihaz.

SON OLARAK yine olsa yine bu cihazı alırmıydım? Evet Seve seve memnuniyetle alırdım. Harika bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Yakında Çıkcak Meizu 15 Plus ı da, Pro 8 Plus ıda merakla bekliyorum. Arkadaşlar videoda bahsettiğim gibi S9 un değilde Note8 in işlemcisiyle çıkacak gibi duruyor cihaz 12.04.2018 tarihiyle cihazın çıkışına 10 gün kala bu bilgiyi edindim malesef. Tüm arkadaşlarımıza özür dilerim.

Cihazların Sar değerleri

EU
Pro 7
Kulakta 0,285 W/kg
Vücutta 0,928 W/kg
Pro 7 Plus
Kulakta 0,577 W/kg
Vücutta 0,866 W/kg

örnek vermek gerekirse

Apple Iphone 7 nin 1.37W/kg ve 1.39W/Kg
 

blackcode_

Forum Delisi
#2
Hocam çok güzel bir yazı olmuş. Çok uzundu tamamjnı okuyamadım henüz. Şu ses beslemesi yönetemini 16thde denesem sonuç alabilir miyim? Tavsiye eder misiniz?
 

gokayozyer

Merhaba, dünya!
#4
engineer mod açılıyor ama ses olayını başaramadım. 160 olarak ayarlıyorum ama artmıyor. hatta 72 yapıp azalttım oda olmadı. benim cihaz 128lik tr cihazı acaba bununla alakalı bişeymi var..
 

mudur1998

Çiçeği burnunda
#6
bir başka başlıktada aynı şey, sordum ama birde size sorayım dedim
selam ,hocam bende global sürümde iken meraktan çatlayarak flyme 8 betayı pro 7 plus a kurdum fakat şimdide global sürüme dönemiyorum ,bu meizuler den yoruldum 16th de ise güncellemeyi kuramıyordum her türlü geri dönüş mümkün idi çin,stabil, çin beta yada global rom kurdum rootlu kullandım ama her seferinde birinden digerine geçebildim geriye dönebildim inat etti flyme 8 kurulmadı bende bıraktım ,bundada(pro 7 plus) bir kere çin beta kurdum şimdi globale dönmüyor,her şekil çin romu kuruluyor,flyme 6,7,8 de çin betalar çin,stabil romlar kuruluyor ama iş globale gelince sürekli "firmware corrupt" hatası veriyor,
varmıdır bilinen bir çaresi yoksa bunudami bırakayım ve meizu lara elvedamı çekeyim
 

bilalcesur

Çiçeği burnunda
#7
1 senelik incelemem :)
Cihazın resmi sayfası ve ürün bilgisi:

https://www.meizu.com/tr/pro7/summary/

Arkadaşlar Seyredenler Öne Çıkara Bir kez olsun basarsa Bu Farklı Tasarıma sahip Cihaz daha fazla kişi tarafından görülecektir. Türk editörler sağolsun Bu cihaza hiç vurgu yapan olmadı.








Selamun Aleyküm Arkadaşlar, Bu videomda Ne zamandır beklediğim Meizu Pro 7 Plusı İnceledim. Daha 6 günlük ameliyat olduğum için ve burnum tamamen tıkalı ve sancılarım olduğu için umarım hatalarımı kabul görürsünüz.

Cihazların temini için yardımını esirgemeyen Engin abime tekrardan çok teşekkür ederim.

İnceleme videom:
Meizu Pro 7 Plus İnceleme(Cihazın Türkiye İncelemesi İlk Tarafımca Yapılmıştır.) Çift Hat, Çift Ekran, Çift Kamera!!!


Arkadaşlar 2 incelemede aynı güne ait bunun renderı biraz geç yapıldı. Ayrıca malesef youtube telif attığı için müziği kesmek durumunda kaldık yoksa videodan kendi kesip ses dosyasıyla görüntüyü kaydırıyor.

Cihazın ilk açılışı ve ilk incelemesi en aşağıda 6 ay sonraki yorumlarımı içeren incelemem mevcut 2 sinide seyredin:


Cihazın Resmi Sitesi Buradan renklerini ve tasarımını daha ayrıntıyla inceleyebilirsiniz

https://www.meizu.com/tr/pro7/summary/

Ses konusuna gelince orada silindiği için burada kısaca anlatırsam.

Tek kelimeyle mükemmel. Kalitesi netliği yoğunluğu süper. GSMarena ses konusunda Ürünü en üstte taşımış. Ve Tüm inceleme(Tasarım,Kalite,Pil ömrü,Hız,Stabilite,Ekran,ses) kapsamıyla da harika olduğunu tek eksiğinin arttırılabilir hafıza ve su geçirmezlik olduğunu eğer bunlarda olsa eleştirecek bir yer bulamadıklarını söylemiş Bana sorar iseniz Ben Bu cihaza 10/10 veriyorum. Fiyatı IPhone 8le aynı da olsaydı IPhone8 yerine yine bu cihazı tercih ederdim.(https://www.gsmarena.com/meizu_pro_7_plus-review-1654.php)
Kullanımdan bahsetmek gerekirse:
-Cihaz benim gibi gerektiğinde interneti kullanacaklar için 2 günü veya 1.5 günü tamamlayacaktır.
-6-6.30 saat ekran süresi normal
-Ancak oyun oynar. ekranı son seviye yapar gps mobil veri wifi otomatik sensörlerin hepsini açarsanız 4-4.30 saat ekran süresini geçmeyeceğini düşünüyorum.
-Cihaz Çok hızlı doluyor ne zaman taktınız ne zaman %80 oldu anlayamıyorsunuz.
-Kesinlikle çok hızlı donma kasma vs yok
-Parmak izi okuyucusu şuana kadar kullandığım en hızlı cihaz olabilir.
-Arka taraftaki ekranı çok sempatik ve insanlarda merak uyandırıyor. Whatsapp ve sms alınca logosuyla beraber bildirim geliyor. Cihazı ilk test edişim olduğu için ilk başta afalladım ancak ekrana 2 tık tık yaparak kolayca uyandırabiliyorsunuz benim acemiliğime denk geldi :) yoksa o da gayet hızlı ve siz telefonu döndürüp arkaya baktığınızda koyduğunuz hareketli görüntü direk çalışmaya başlıyor. (İsterseniz kapatabiliyorsunuz.)
-Arka ekran üzerinden 3 farklı modda arka kamerayla yüksek çözünürlüklü Selfie ler çekebiliyorsunuz. Cihaz bunun içinde 3 den geriye sararak çekim yapıyor bu sayede pozunuzu daha rahat verip daha rahat çekebiliyorsunuz.
-Uzakdoğu markalarında olduğu gibi kutudan kulaklık çıkmıyor bunun sebebi ise maliyeti düşürmek ve çoğu kullanıcı kendi kulaklığını tercih ettiği için insanlarıda bu maliyetten uzak tutmak.
-Video da bahsetmeyi unuttuğum önemli bir meseleyse cihazda "Music Only" "Yalnızca Müzik" denilen özelleştirilmiş bir arayüz bulunuyor. Bu modda müzikleriniz harika bir şekilde kontrol edebildiğiniz mp3 çalara dönüşüyor. Ön ekran ve tüm özellikler kapanıyor. Yalnızca arka ekran açık kalıyor ve Müzik Saat Pil durumunu görebiliyorsunuz yani müzik dinlerken cihazın pili minimum seviyede gitmiş oluyor.
-Çift Kamerası 12+12MP lik Sony Exmor RS IMX386 sensöre sahip ve 5 parçalı lensten oluşuyor. Video konusunda OIS e sahip olmaması üzücü ancak FHD dahil çözünürlüğe kadar olan videolarda EIS e sahip yani çokta fark hissetmiyorsunuz. Kullanılan Sensör Pahalı birçok cihazın sensörüyle aynı veya yarışır seviyede


Tavsiye Konusunda İse(Pro 7 Ve Pro 7 Plus)

1. KESINLIKLE GLOBAL ROM(YAZILIM) Yüklü sürümü alın.
2. Arkadaşlar Asla P25 işlemcili sürümünü almayın. (Fiyatına ve rakip ürünlerin fiyatına göre düşünülebilir özellik olarak güzel bir cihaz ancak işlemci performansı acısından X30 un çok gerisinde, Rakipleri SD625-63x ve 660 lı telefonlar ve Iphone SE ve Iphone 6 64GB denilebilir.)
3. Band20 dediğimiz varoş bölgelerde ki 4g band frekansı pro 7 de aktif plusta(Açıkcası Ankara Merkezde yaşamama rağmen çoğunlukla H+ olduğu için plus versiyonu pratik hayatta bir eksik oluşturmuyor.)
4. Portatif bir cihaz istiyorsanız Pro 7 Büyük ekran seviyorsanız Plus alın.
5. Çift Hattı Rahatlıkla kullanabiliyorsunuz hiçbir sorun teşkil etmiyor.


En sona Long Exposure yani "Uzun Pozlama" ile alakalı Örnek resimler ekliyorum. Bu fotoğraflar farklı markaların farklı cihazlarıyla çekilmiştir ve yalnızca örnek teşkil eder.





Meizu Türkiye sayfasında paylaştığım yazım. HER TELEFON ALACAĞIN OKUMASI GEREKTİĞİNE İNANIYORUM.

Merhaba arkadaşlar, Son zamanda canımı çokca sıkan cahilce yazılan ve bilgisizliğini sonuna kadar savunan arkadaşlar yüzüne yazacağım.(Bu konu Performans ve stabilite konusudur. Özelleştirilebilirlik kıstas alınmamıştır. Çünkü son kullanıcıların çoğu bununla uğraşmaz veya çabuk sıkılır ve bırakır.)

UZUNCA BİR YAZI, ARADA İNCELEME VIDEOLARI VAR

KIRIN 970 mi, HELIO X30 mu SNAPDRAGON 835 li mi telefon alalım? MEIZU PRO7(X30) 4GB RAM vs XIAOMI MI6 6GB RAM

Cevap: Hangisinin tipini tasarımını beğeniyorsanız onu alın. Çünkü işlemciler açısından pek bir fark yok.

Örnek inceleme videomuz(Video yu seyretmeden aşağıya inmeyin):


MEIZU PRO 7(X30,4GB RAM) vs XIAOMI MI6(SD835, 6GB RAM)

Diyeceksiniz ki neden bu 2 cihaz çünkü Ekran boyutları ve çözünürlükleri aynı olduğu için SoC un CPU/GPU birleşeninden isteyecekleri yük birbirine yakın olacak. Birçok youtuber ucuz olduğu için Helio P25 li versiyonuyla SD835 li cihazı kıyaslıyor ki buna inceleme demek mantıksız şahinle formula1 aracını kıyaslamak gibi bazısının ki cehalet bazısının ki uyanıklık bazısının ki ise XIAOMI FANLARI na yaranmak.

MEDIATEK HELIO X30 dan bahsetmek gerekirse,

İşlemci gücü ve saf çekirdek gücü açısından bakarsak SD835 den bir farkı yok hatta bazı noktalarda çok daha iyi ısınma durumu çok daha az.

Diğer taraftan ekran kartı yani gpu ya bakarsak 1-2 sene öncesinin PowerVR GT7400 Plus gpusunu kullanıyor. Bu noktada rekabetçiliğini kaybediyor. Bu yüzden snapdragon 821 ile sd835 arası bir yere oturuyor diyebiliriz.

Ilk prototip cihazlarda X30 160bin antutu skoru alıyordu. Normalde prototip cihaz stabil cihazdan daha düşük skor alır.
Ürünler piyasaya çıktıktan sonra antutuda 150binleri gördük. Daha sonraki antutu güncellemeleriyle 140binlere düştü en son 124binlere falan düştü ki bu tamamiyle Antutu nun sponsorlarına destek amaçlı diğer firmalara oyunu, Cihazı MI6(SD835) seviyesinden GÖRÜNÜRDE Mi Note 3(SD660) seviyesine çektiler.


MEDIATEK ISINIYOR derseniz.

X30 10nm transistor boyutuyla, Armın 2017 de piyasaya sunduğu tüm güncel mimarileri içeren(ARM Cortex-A73 up to 2.6GHz, quad-core ARM Cortex-A53 up to 2.2GHz and quad-core ARM Cortex-A35 up to 1.9GHz.) 10 çekirdekli bir işlemci mimarisine sahip. A53 ve A35 eski diyenler olacaktır. Bu modüller 2017 de yenilenmiş baştan tasarlanmış modellerdir.
Tamamiyle çıktığı dönem için en son teknoloji bir ürün.
ve cihaz rakiplerine göre ısınmıyor veya çok az ısınıyor.(Ben Fırçalı Perdahlanmış modeli kullanıyorum. Az çok ısıya etkisi olabilir. Parlak modeller çok daha elit duruyor. Plus günlük aktif kullanımda 28-32 derece oyunda ise 35-38 derece arasında seyrediyor.)


Mediatek X30 ile SD820(GALAXY S7) ısı kıyaslaması


gördüğünüz gibi 5-10 derece arası daha düşük sıcaklıklarda çalışıyor.

YALNIZCA İŞLEMCİ NOKTASINDA GPU KIYASI YOK MALESEF 2 işlemcinin birbirine ne kadar denk olduğunu görürsünüz. GPU aradaki farkı oluşturan esas unsur.
https://versus.com/tr/mediatek-helio-x30-vs-qualcomm-snapdragon-835


İşlemciden daha fazla bahsetmeyeceğim(KIRIN 970 de oldukça güzel ve stabil bir işlemci umarım hala snapdragon mu kirin mi yoktur diye düşünüyorum).

Cihazlara gelecek olursak,

MEIZU PRO7(X30) 4GB RAM vs XIAOMI MI6 6GB RAM

MEIZU yu elinize aldığınızda malzeme kalitesinin bir kaç gömlek üst olduğunu anlayacaksınız ki traşlanmış ve eloksan kaplamalı kasanın pro 7 de de olmasını isterdim. Çok daha premium duruyor(Abisi Plusta var.)

Arkada bulunan ekranıyla çok farklı ve hoş bir tasarıma sahip
Arka ekranda yapabildikleriniz(Şuanki yazılımında mevcut olanlar güncellemeyle farklılaşabilir.):
-Tüm programların bildirimlerini almak
-sevdiğiniz fotoğrafları ve beğendiğiniz gifleri eklemek
-vCard oluşturmak
-kendi içerisindeki ve tema mağazasında bulunan birçok arayüzü video yu vs eklemek
-Widgetler Bu konuyu biraz açıyorum.
Hava durumu saat sıcaklık ve konumu bir arada görebildiğiniz widget
Görselliğiyle öne çıkan hava durumu widgeti konumuz değiştikçe konuma göre oda değişiyor ve hangi bölgedeyseniz gösteriyor. Ankara, Kızılay, veya Tandoğan mahallesi gibi
Pedometre(Adımsayar) XIAOMI AMAZFIT PACE kullanıyorum ve TELEFONUN KI AMAZFITTEN DAHA IYI
Müzik çalar özelliği (Müzik çaları gayet bir mp4 playet seviyesinde güzel düşünülmüş istediğiniz parçayı seçebiliyorsunuz.)
Burada anlatmam gereken bir nokta daha var ki cihazda Yalnızca Müzik denilen bir özellik bulunuyor. İsterseniz cihazınızı yalnızca müzik moduna alıp gayet kaliteli bir müzik playera sahip oluyorsunuz bu modda cihaz direk olarak tüm işlevlerini kapatıp arka ekrandaki müzik çalara dönüşüyor.
-Cihazımız da Akıllı OPA (Smart PA) ve Dijital ses çipi (DAC) mevcut
-Ses çıkışı gayet iyi PLUS ta ise muazzam gsmarena phonearena ve androidauthority gibi sitelerde PLUS a EN YÜKSEK puan verilmiş.
XIAOMI de bunların hiçbirisi yok en başta malzeme kalitesi denk değil. TEK Denilecek SD835 olacaktır ki videoda ki akıbetini görüyorsunuz. Kamera noktasında ise ÇİNLİ ÜRETİCİLERDEN HUAWEI harici hiçbir markayı başarılı bulmuyorum. Bu firmalar arasında fark yok denecek kadar az
EKRAN DOYGUNLUĞU ve RENK ÜRETİMİ AÇISINDANDA MEIZU XIAOMI den çok daha başarılı


Flyme çok stabil bir arayüz ve MIUI cileri MIUI 10 da gelen özellikleri FLYME 4.0 dan beri mevcut

MEIZU AMİRAL GEMİSİNDE 2 senenin sonunda snapdragon kullanmaya devam ederse, eminim avam takımı da iki firma arasında ki farkı anlayacaktır.

VIDEO da tarayıcı başarısı oyun başarısı performansı önbellek performansı güzelce incelenmiş. Zaten 4gb ramli PRO7 6gb ramli MI6 dan daha yüksek performanslı RAM ve NAND a sahip

Bu 2 ürüne MEIZU PRO 7 PLUS rakip olur mu derseniz 5.7 inch 2K ekranı ile bu 2 ürünün performansını beklemeyi düşünmeyin.

En son MEIZU PRO7 vs SAMSUNG GALAXY S8 kıyaslaması

Ki 18:9 2K+ ekrana sahip bir ürünle kıyaslanmasını doğru bulmuyorum. Doğru da değil zaten. Sadece marka fanları az çok bir şeyler anlasın istedim.


SON OLARAK: HELIO P SERISI İŞLEMCİLERİ ASLA ÖNERMİYORUM.(2200TL fiyatı göz önüne alarak konuşuyorum.) Cihaz çıkmadan Önce P25 i yerin dibine sokmuştum çıktıktan sonra da farketmedi. Böyle bir cihazı P25 ile çıkarmak prestij kaybından başka bir şey değildir.(Fiyatına ve rakip ürünlerin fiyatına göre düşünülebilir özellik olarak güzel bir cihaz ancak işlemci performansı acısından X30 un çok gerisinde, Rakipleri SD625-63x ve 660 lı telefonlar ve Iphone SE ve Iphone 6 64GB denilebilir.Fiyat kıyaslayıp alabilirsiniz. Benim için malzeme kalitesi çok önemli ancak hız ve performans öncelikli gelir. Sizin için ses ve dış tasarım malzeme kalitesi ve özellik önemliyse aradaki teraziyi tutturarak tercih edilebilir.)

PRO7 X30 veya PRO7 PLUS alın.

KAMERA KONUSUNDA EKLEME

Dxomark puanının kesinlikle doğru olduğunu düşündüğünden ezbere konuşuyor. IP 7 plus tan çok daha iyi çekiyor ön arka farketmeksizin ancak Apple a 88 vermişler bizimkine 70 :D MI6 dan da IP7 dende iyi

Bakın burada S7 MI6 Ve PRO7 Plus karşılaştırması var şahıs Profesyonel Fotoğrafçı


Videodaki renk canlılığı ve fotoğraftaki detay bakımından bu 2 cihazıda dövüyor. Pro7Plus

Iphone 7 Plus vs Meizu Pro 7 Plus

https://www.youtube.com/watch?v=OCYczmST0Yw

burada da bariz Ip7 Plusı dövüyor ki Plusın ön kamerasıda çoğu bilindik cihazı ezer geçer.

Cihazda OIS olmaması MI6 ya göre bir eksiklik ancak, EIS açıkken işinizi çok rahat hallediyorsunuz ve çok daha canlı renklere sahip

dediğim gibi Pro7 nin kötülüğü ise Neredeyse tüm incelemelerde P25 li versiyonuyla incelenmesi ve bunun belirtilmemesi

Cihazla aktif kullandığım aksesuarlar:

XIAOMI AMAZFIT PACE AKILLI SAAT(Telefonun adımsayarı bu cihazınkinden iyi :D )
MEIZU FLOW HIFI KULAKLIK(Ses konusunda XIAOMI yine rakip olamaz tek rekabeti fiyat olur. Ki aynı fiyatta MEIZU tercih sebebidir.)
MEIZU EP52 Bluetooth Sports kulaklık
Xiaomi Mi Desk Lamp


Bu yazıyı yazdığım laptop ise XIAOMI MI NOTEBOOK PRO 15.6 cihaz harika cihaz ancak kıstas yapmak gerekirse laptopun şarj aletinin(65W) kablosundan Pro 7 Plus ın Şarj kablosu(12V,2A 24W) daha kaliteli Daha kalın ve korunaklı malzeme kalitesinde Meizu nun kesinlikle rakibi değil Xiaomi

Arkadaşlar Ekstra Çok Gizli bilgi(DRTOLGA dan Flyme foruma aylar önce yazdım. Her hakkı saklıdır. 3 gün sonra ben senden daha iyi biliyorumcular türeyeceği için her şeyi istesem de anlatamıyorum malesef):

Tüm Meizu cihazlarda ses beslemesini arttırma(Özellikle kulaklık için geçerli) PRO 7 ve PLUS sahiplerine kesinlikle tavsiye ediyorum.
1. *#*#3646633#*#* yazın EngineerMode u açın.
2. Hardware Testing(Donanım) bölümüne gelin.
3. Audio ya tıklayın.
4. Volume e tıklayın.
5. Audio Playback e tıklayın.
6. Heaset PGA veya Headset PGA yazan değeri 160 yapıp set diyin. Bunu 3/4 pole ve oraya tıklayınca çıkan Headset+Speaker ı seçip orada da 160 yapıp set diyin. Normalde tekini seçmeniz yeterli ancak olmamasına karşılık ikisini de yapınız. Çalma sesi az gelirse üstten sistem yerine Ringi seçip 160 set yapın. Normalde systemi seçince ve Headset+Speaker ı seçince çoğu direk 160 oluyor. Cihazın kulaklık beslemesi ciddi anlamda artacak. Kulaklığınızın son sesine dayanamayacaksınız. HiFi sınıfı High-End kulaklıklarla denenmiştir. DAP la kıyaslanmıştır. DAP tan daha yüksek besleme veriyor.


PRO7 P25/X30, PRO7 PLUS, M5NOTE da denenmiştir.

Arka Ekran hakkında ipuçları

1.9inch

240x536 çözünürlüğünde arka ekranımıza galeriden girince gif, jpeg, apng, png, ve çektiğimiz fotoğrafları kolayca ekleyebiliyoruz.

eklerken belirli bir çerçeve boyutunda keserek ekleyebiliyoruz. 236x532 ve katları şeklinde eklerseniz görüntüden hiç kaybetmemiş olursunuz.

ARKADAŞLAR TÜRKİYE PAZARINA GİREN CİHAZLAR NAVİGASYON TUŞLARI AÇIK GELMEKTEDİR. UZAKDOĞUDA BÖYLE BİR DURUM YOKTUR. Meizu mBack siz düşünülemez. mBack kullandıktan sonra bağımlı oluyorsunuz.Erişilebilirlik Menüsünden Navigasyonu kapatın. Gerçek bir kullanıcı deneyimi görün.

Bir daha olsam bu cihazı alırmıydın? 6 Ay sonra tekrar inceleme

Arkadaşlar Merhaba Karar anı ve uzun dönem kullanıcı videomuzda birlikteyiz. Öncelikle bu videoyu hazırlarken sohbet havasında ve yazılı bir metin olmadan ezberden anlattım. Bu sebeple atlamak istemediğim noktalar var mı diye düşündüm ara ara ? Umarım beğenirsiniz. Bu videoyu MUHAKKAK seyredin.

https://www.youtube.com/watch?v=GwOxdpPtF3I

Meizu Pro 7 ailesi 3 modelle karşımıza çıkıyor.

Pro 7 Standart Sürüm P25 4GB RAM 64GB NAND eMMC5.1
Pro 7 Yüksek Sürüm X30 4GB 128GB(YALNIZCA ÇİNDE SATIŞA ÇIKAN MODEL)
Pro 7 Plus X30 6GB 64GB ve 6GB 128GB


Video da bahsetmeyi unuttuklarım cihazın ekran kapalıykende el haraketleriyle yönetilebilmesi gibi özellikleri mevcut ve mBack tuşundaki tek tık, çift tık, çift basma, tek basma, ve tek uzun basmaya verilen özellikler değiştirilebiliyor. Söylemeyi unuttuklarımdan Tek uzun basarak Sesli arama veya telefonu ekranını kapatma yapabiliyorsunuz. mBack ile her şey tek tuşta toplanmış.

Söylemeyi unuttuğum diğer meseleler

Mi6 gibi ekran yanma sarı ekran sorunu yok jdi mış yok sharp mış, LG imiş gibi kronik sorunları yok. Hatta sorunu yok.
Mi6 gibi kasa soyulma sorunu da yok.
Mi6 UFS 2.0 Mi Note 3 EMMC 5.1 Pro 7 Plus UFS 2.1
Gerçekten harika selfieler çekiyorsunuz.
3500mAh pil ile geliyor.
Cihazda performans ve denge modu bulunuyor denge modunda günlük kullanımda bir eksiklik yok yalnızca Antutu testine sokarken performans moduna alınca farkı kağıt üzerinde görüyorsunuz.
2.6GB lık bir videoyu 78 saniyede cihaza yükledim.
Kamerası IPhone 7 PLUS tan iyi çekiyor. Ön kamerası birçok cihazdan iyi çekiyor.


Ekran gövde oranı ise 72.9% , Xiaomi Mi6 71.4%, OnePlus 5 ise 73%

Birde arka ekranda şu menü derken Yalnızca o widgeti kastediyorum arkadaşlar diğerleri tamamiyle Türkçe

Ve Arka Ekranda 3 farklı fotoğraf modu bulunuyor. Arka ekranı aşağı veya yukarı kaydırdığınızda arka kamera ile selfie çekebiliyorsunuz.

Arka ekran AMOLED ekran ve görüntüsü canlılığı gayet iyi

Bahsetmem gereken bir diğer konu ise açtığım parçayı normal bir Pc de açamazsınız. Açsanızda çoğu cihaz 16bit veya 32bit in düşük khzlerinde ses verir. 1.4gb boyutunda dsd256 bir müzik. Cihazda Flac, Alac çok güzel bir şekilde dinleyebilirsiniz ve “Music Only” “Yalnızca Müzik” modu ile uzun saatler boyunca müzik dinleyebilirsiniz. Hatta yıllar sonra başka bir telefona geçtiğinizde bu cihaz yanınızda uzun saatler boyunca müzik dinleyebildiğiniz harika bir müzik çalar olarak yanınızda durabilir. Ses neden gelmiyor diyen olabilir. Telif hakkından dolayı tüm sesler(Anlatım ve konuşmalar dahil) kesildiği için sesler kesilmesin diye kulaklık taktım ondan çıktığı kadar duyuyorsunuz.

Şimdi Bu cihazı her özelliğiyle üstün olmasına rağmen 2000 tllik cihazlarla kıyaslayıp, Distrübütör ve Genpa garantili 2800tl çok demek vicdana sığmaz cihaz parasını hakediyor.128GBlık fiyat çok iyi konumlanmış. Gönül isterdi ki 6GB/64GB lık model 2400 bandında o da piyasaya girseydi. (ayrıca yanında Ep52 gibi harika bir kulaklık verilmesi harika bir bonus olmuş). S8 den birçok yönden üstün tek eksiği gece çekimi olacaktır. Daha uzun süre kasmadan Flyme ile akıcı bir şekilde uzun dönem kullanacağınız bir cihaz.

2. Olarakta Bazı arkadaşlar P25 li Pro7 ile Plusı aynı cihaz muamelesine sokuyor. Aynı olarak düşünmek tamamiyle yanlış.

Öncelikle Arkadaşlar,

Helio P25 Orta fiyat seviyesindeki cihazlar için tasarlanmış SD625 e yakın(625 daha iyi) bir işlemci

İşlemci diye adlandırdığımız ünite aslında birçok parçadan oluşuyor ve buna SoC(çip üzerinde sistem diyoruz.)

Kameranın görüntü işlem süreci hem kamera sensöründen hemde cihazın işlemcisinde işlenerek oluşturulur. Yani Pro7 P25 ile Plus a yakın resimler çekebilirsiniz ancak plus gibi olmaz.
P25 li modelde eMMC 5.1 nand varken X30 da UFS2.1 var.
P25 de mCharge 3.0 varken X30 da mCharge 4.0 var.
Ekran FHD pil 3000mAh(Ki 5.2inchlik bir cihaz için harika) ppi değeri parlaklığı kontrastı daha düşük
X30 %100 den daha yüksek bir oranda daha performanslı, bir işlemci P25 den yani arada ki 1000tllik farka değecek bir cihaz.


SON OLARAK yine olsa yine bu cihazı alırmıydım? Evet Seve seve memnuniyetle alırdım. Harika bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Yakında Çıkcak Meizu 15 Plus ı da, Pro 8 Plus ıda merakla bekliyorum. Arkadaşlar videoda bahsettiğim gibi S9 un değilde Note8 in işlemcisiyle çıkacak gibi duruyor cihaz 12.04.2018 tarihiyle cihazın çıkışına 10 gün kala bu bilgiyi edindim malesef. Tüm arkadaşlarımıza özür dilerim.

Cihazların Sar değerleri

EU
Pro 7
Kulakta 0,285 W/kg
Vücutta 0,928 W/kg
Pro 7 Plus
Kulakta 0,577 W/kg
Vücutta 0,866 W/kg


örnek vermek gerekirse

Apple Iphone 7 nin 1.37W/kg ve 1.39W/Kg
Geçen sene teleffonu almadan önce sizin incelemeyi izleyip okuduktan sonra almaya karar vermiştim.Emeğiniz için teşekkür ederim.Allah razı olsun
 

DRTOLGA

Teknoloji Profesyoneli
Yönetici
#8
Geçen sene teleffonu almadan önce sizin incelemeyi izleyip okuduktan sonra almaya karar vermiştim.Emeğiniz için teşekkür ederim.Allah razı olsun
sağolun bu cihazdaki tadı ve zevki hiçbir cihaz vermedi. Nubia da arkaya ekran koydu ama ne meizu kadar estetik nede uygulamaları var. şöyle bir cihazı tekrar görmeyi çok isterim.
 
Üst